Scroll to top

Nem kell egyből megváltani a világot, csak újrakezdeni – Interjú Nagy Beátával


Milia - április 6, 2020 - 0 comments

Nagy Beátával már készítettem egyszer interjút – link itt – akkor még coachként nyilatkozott nekem, és óriási hatást is gyakorolt rám.  A minap elkezdtem azt a könyvet olvasni, amit ő ajánlott – ő ennek a könyvnek a hatására kóstolt bele a coach szakmába.
Olvassátok, szeressétek az interjút, ami egy nagyon aktuális téma kapcsán került terítékre.

A jelenlegi vírushelyzet miatt nehéz sokszor pozitívnak maradni, hiszen sokan elvesztették a munkájukat, a home office gyerekek mellett nem könnyű és megannyi akadály hárul az emberek elé. Mesélj, ezt a helyzetet hogyan lehet pozitívvá fordítani?

Én mindig a pozitív dolgokra fókuszálok. Még a legrosszabb helyzetekben is megpróbálom azt nézni, hogy mit tanulhatok a dologból. Előfordul azért, hogy rossz a kedvem, de pár óra és már el is múlik. Ebben a helyzetben azt gondolom, annak kell örülni, hogy otthon lehetünk (már aki megteheti), tanulhatunk, fejlődhetünk, olvashatunk. Sok tervem és célom van, ezt az időt arra is fordítom, hogy tervezek. 


Most minden az újrakezdésről szól – érthető módon. Az újratervezés időszaka, amikor az alapoktól indul el újra minden – mi a tanácsod, hogyan kezdjünk neki?

Szerintem ilyenkor nagyon mélyre kell ásni, és megtalálni azt, hogy mi az, ami tényleg érdekel minket… amit akár úgy is csinálnánk, ha nem fizetnének érte, nehéz megtalálni, nekem is csak most sikerült 28 évesen, de sosem szabad feladni. Ki kell próbálni új dolgokat, de az úton az ember rengeteget tud magáról tanulni.

Ha azt nézzük, ez egy olyan időszak, amikor érdemes új szokásokat kialakítani. Ha jól tudom, 21 napot  szoktak kijelölni arra, hogy egy szokás megszilárduljon az életünkben. Mi a meglátásod, mikor (ha nem most) kezdjük el?

A legnagyobb baj az szerintem (sokszor velem is), hogy olyan célokat tűzök ki magam elé, amik nem reálisak. Nem kell egyből megváltani a világot. Én is nemrég tanultam meg, hogy hosszabb távon kis lépésekkel sikeresebb vagyok, mint rövid távon nagy lépésekkel. Mindenki legyen türelmes magával!

Van-e konkrét könyv, amit szívesen ajánlanál az olvasóknak ebben a témakörben?

Van egy könyv, amit rengetegszer megosztok, mindenhol, ahol tehetem, mert számomra annyira zseniális, hogy arra szavak sincsenek. Braskó Csaba – Múzsa 🙂
Sok könyv volt ebben a témában, amit olvastam, de csak ez volt az, aminek a hatása még a mai napig tart. Aki elolvassa ezt a könyvet, rájön, miről beszélek.

A coach szakmát letetted az asztalra, és teljesen más vizekre eveztél – neked ez is tulajdonképpen egy újrakezdés volt. Te miként élted meg ezt a váltást?

Rengeteg energiát fektettem bele 2019-ben abba, hogy mindent kipróbáltam, ami egy kicsit is érdekelt, és azt gondolom, ebben az évben azért találtam meg ezt a szakmát, mert mertem kilépni a komfortzónámból és megélni a jelent. Nagyon örülök, hogy ott mertem hagyni a „biztosat”, és mertem váltani, bár akkor még azt gondoltam, hogy life coach leszek, de sajnos a szívemet nem tudtam beletenni egészen ebbe a szakmába, bár ki tudja, hogy mit hoz a jövő. 

 

Related posts

Post a Comment

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük