Ha a falak beszélni tudnának – környezettudatosságra biztatnának!

 


A környezettudatosság érdekünk lenne – szerencsére ma már ez kevésbé kérdés, mint jó pár éve, és szinte minden területen akadnak olyan környezetkímélő újítások, amelyekkel tehetünk a bolygónk jólétéért. Gondoljunk az újrafelhasznált divatra, a környezetkímélő poharak, a műanyag visszaszorítása mind-mind remek kezdeményezés. Ami számomra kifejezetten tetszik az az, hogy a lakberendezésben is utat tört ez a vonal – hallottatok már cukornádrost őrleményből készült falpanelekről? Nem?

Ezek a falpanelek strapabíróak, mindazonáltal le is bomlanak, tehát nem szennyezik a környezetet és újrafelhasználhatóak!
Arról pedig nem is szólva, hogy mutatós darabokról beszélünk, számos mintával tehát bőven elengedhetjük a fantáziánkat. A falpanelek semleges fehér színűek, és festhetőek, így tetszőleges színűvé varázsolhatóak egy kis kreatívitással. Ezt bárki különösebb szaktudás nélkül felteheti a falra – a hozzávaló ragasztóért sem kell messzire menni, hiszen az alábbi webshopban az is elérhető, ami azért jó pont, hogy nem kell külön keresni és máshonnan rendelni.
Ha érdekel, hol szerezheted be, akkor kattints IDE.

A másik személyes kedvencem, a parafából készült falpanel.
Nekem azonnal a japán metszetek világa jutott eszembe, és egyszerűen csodásan fest. Ezekből is több féle minta és szín érhető el és mivel különálló panelekről beszélünk, konkrét darabokból konkrét minta hozható ki – olyan mint egy puzzle. Nem igényel szakembert, tehát egy-két nap alatt bárki megtervezheti és újjá varázsolhatja a nappaliját, a hálószobáját vagy ahol éppen szükségét érzi egy kis frissítésnek.
ITT megnézheted illetve ha szeretnéd,akkor meg is rendelheted.

Bár szorosan nem mondható feltétlenül környezetkímélő kategóriának, de én szeretek DIY dolgokkal is foglalkozni – sokan vagyunk úgy, hogy szeretnénk valamit újítani a lakásunkban, viszont a keret elég szűkös. Nem mindennap vehet az ember csak úgy egy komplett konyhaszekrényt ugye… erre az öntapadós fólia amúgy kiváló megoldás. Olcsó, könnyen felhelyezhető, nem igényel szakembert és azért ezek elég tartósak és mutatóssá varázsolható vele konkétan majdnem minden felület – konyhabútor,asztal, régi szekrények, komódok. Ezzel valamilyen szinten környezetet is kímélünk, hiszen a túlfogyasztás is fontos kérdés. Ha pedig megunnánk azt a színt vagy mintát, sokkal egyszerűbb egy új fóliát vásárolni rá. Egy délután alatt meglehet csinálni – hogyan csináljunk családi programot okosan 😀
Ha kisgyerek van a háznál, akkor vannak kifejezetten szivacsos öntapadós fóliák is – kiságy mögé, pelenkázóhoz, mindenhová passzol és könnyen tisztántartható is – az anyukák nagy örömére!

Ha érdekelnek ezek a megoldások, esetleg lakásfelújítás vagy DIY- projekt előtt állsz, akkor érdemes meglesned a kerma.hu webáruházát, ahol rengeteg falpanel közül válogathatsz – legyen szó parafáról, betonról, kőről, egyszínűről vagy mintásról, textúrázott vagy épp textúra nélküli – mindenki megtalálja a megfelelő darabokat.

Ha van kedvetek, az elkészült projektről küldjetek fotót az info@kerma.hu email címre.

Inspirációért pedig érdemes meglátogatni a Pinterest oldalukat is, több tízezer fotóval messzemenőleg a legaktuálisabbak a trendek területén!

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük