Scroll to top

R.M Drake – instagram költő,akit félszavakból is értünk


Milia - szeptember 15, 2018 - 0 comments

Akik jártasak az instagram világában, azoknak talán nem lesz újdonság R.M Drake neve. A magát instagram-költőnek aposztrofáló Drake pársoros versekkel kápráztatja el azokat, akiknek ez a fajta költészet bejön – lényegretörő, elgondolkoztató, néha pimaszul egyszerű sorok, amelyek képesek arra, hogy az ember más pontból lássa az élet történéseit.

Drake egyébként csak puszta szórakozásból osztotta meg eleinte a költeményeit, majd minél többet írt a saját szemléletéről, élettapasztalatairól ő maga is azt látta, egyre többen járnak hasonló cipőben. Az írás köztudottan terápia is sokaknak -nincs ez másként Drake esetében sem. Ma már az Amazonon sikerlistákat vezet a könyveivel -amelyekből a rajongói nagy örömére akad szépszámmal.  Egy interjújában elmeséli, hogy Sophia Bush színésznőnek és a Kardashian lányoknak köszönheti a hirtelen lett sikerét, hiszen ők voltak az elsők akik posztoltak róla -onnan pedig nem volt megállás, felpörgött a like-ok és követők száma.
Legújabb könyve a szintén instagram-költő R.H Sinnel készül  és az “empty bottles full of stories” címet viseli.

Én 2016-ban fedeztem fel magamnak Drake írásait természetesen hol máshol, mint az instagramon. Szinte azonnal magába szippantottak a versei, amelyek egyszerre voltak puritánok, egyszerűek és mégis volt, hogy napokig a fejemben motoszkáltak – tovább morfondíroztam rajtuk, újabb és újabb gondolatokat szültek.Miután már nem tudtam megszámolni hány darab idézetet írtam ki tőle, úgy döntöttem beszerzek egy valódi példányt is. Egy Londonban élő barátnőm segítségével szert tettem egy eredeti R.M.Drake könyvre, amely a “Beautiful and Damned” címet viseli és a verseken kívül inkább hosszabb volumenű történeteket mesél el. A vaskos kötet két részre bontható, a névadó “the beautiful” és a “damned” részre. A damned része tartalmazza inkább a verseket, összesen 60 költeményt olvashatunk el angol nyelven. A könyv majd’ négyszáz oldal, Drake egyik stílusjegyét, a typewriter betűtípust alkalmazza. A könyv elején feltüntette az eddig megjelent könyveit ( Spaceship, Science,Beautiful Chaos, Black Butterfly és a Brilliant Madnesst).

Akit érdekel, kövesse be instagramon , illetve rátekinthet a facebook oldalára is.

Milia.

Related posts

Post a Comment

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük