Panelkiszabadulási kísérlet

Mivel jómagam is a hármak bűvkörében élek ( ágy-munka-otthon) így természetesnek érzem, hogy a jó idő közeledtével ezt a hármast kellemesen megszakítsam alkalomadtán. Végre kellemesebb az időjárás, több fény jut be az ablakon, több ötlet cikázik a levegőben ( és persze bogár) – én kóros mehetnékben szenvedek a nap jó részében. A WMN cikkéből inspirálódva összegyűjtöttem magamnak is ösztönzésként, hogy hová mehetnénk el kettesben, hármasban, ötösével áprilisban Debrecen és környékén.

1. CSAK Design Vásár
Ez egy elég erős kezdése a kimozdulásnak, mert a szülinapos CSAK Design sok újdonsággal készül. Maga a vásár is szerintem abszolút egy jó program, a helyi alkotóközösségek mindig érdekességgel rukkolnak elő, színes felhozatal, nagyszerű ajándéktárgyak. Aki még nem volt, mindenképp látogasson el az Egyetem főépületébe.

2.Nagyerdő
Ez olyan alap, mivel a cívisvárosiak hol máshol ( a Vekerin kívül) élvezhetik a természet szépségét. Itt azért megemlíteném a Botanikus Kertet, ami csodálatos, főleg tavasszal. Elég hozzá egy pléd, kettesben vagy többedmagunkkal, leülni, beszélgetni, egyszerűen élvezni a napsütést. Mondjuk, én ezt egy könyvvel is eltudom képzelni totál egyedül.

3. Régiségvásár
Van egy hangulata – mi tavaly kezdtünk el járni a régiségvásárra, amolyan heccből, de a végén teljes egészében beleszerettem. Főleg a könyvrészlegnél vagyok megtalálható, de érdekelnek a gyönyörű ékszerek is.  Alkudozásban nem vagyok pro – sőt kifejezetten nem is vásárolok, inkább nézelődök. Olvastam híreket azzal kapcsolatban, hogy áthelyezésre kerül majd az egyik bevásárlóközpont parkolójából a Nagyerdőre – az biztos, hogy még több embert vonz majd, mivel a Nagyerdő közelsége szerintem ad egy pluszt az egész eseménynek.

4. Termálfürdő
Bár ez nem feltétlenül szabadtéri programnak minősül, mindenesetre jó móka. Kifejezetten élvezhető, a szabadtéri kiülős rész pedig számomra nagy kedvenc.

5. Slampoetry-est
A Debreslam egész estés programokat épít a slam-versek és témák köré. Szeretem a verseket, a slameket meg kivételesen : Simon Márton, Kertész Zsófi, vagy az örök szerelem Závada Péter versei nagy kedvencek.

6. Társasjáték-estek
Annyira nem szeretek sok emberrel kontaktba kerülni egyszerre, de 2-3 ember simán belefér – este, nálunk, vagy ha nem nálunk, akkor Debrecen belvárosában is található egy kiskocsma, ahol különféle társasjátékok próbálhatóak ki, miközben mindenki egy kis mennyiségű örömnedűt fogyaszt.

7. Esti ( késő délutáni) kocsma
Ez annyira nem romantikus szerintem legalábbis, mindenesetre jó közösségösszetartó ereje van : a barátokkal iszogatni, ( éljen a Füredi!) miközben megvitatjuk az aktuális pletykákat, az élet nagy eseményeit. A minap élveztem a Füredi vendégszeretetét – meg kell hagyni, van egy feelingje, miközben már a nap utolsó sugarai melegítenek és előtted hever a jéghideg vodkanarancs.

8. Egyéb szabadidős tevékenységek
Én speciel nem szeretek futni, sem futópadon, sem a természetben, de egyébként aki szeret, annak ez az időjárás kedvezni fog, bármilyen sporttevékenységhez. Párban állítólag még motiváltabb is az ember, ha meg csapattal van ( vagy főleg transzparensekkel álló supporterekkel) akkor még hatékonyabbá válhat a délutáni testmozgás. Tollasozni, frizbizni is tök jó móka – ráadásul ha a régi Csónakázó-tó környékén tesszük, estefelé megnézhetjük a fényvetítést, ami hazánkban eléggé egyedülálló.

9. Túrázás / Kirándulás
A túrázás alatt egy szimpla Debrecen- Zelemér távot is eltudok képzelni, de például biciklivel vagy busszal/ vonattal egynapos kirándulásoknak is megvan a bája. Én nagyon szeretem a kisebb tavakat, a víz közelsége megnyugtat. Mikor Budapesten vagyok, abszolút átváltok turista üzemmódba és ha alkalom adódik, akkor biztosan kikötök a Margit-szigeten.

Nektek mi a kedvenc program, mivel bővítenétek ki a listámat?:)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük